Wie de planning in handen heeft, stuurt de organisatie. Tijdens de Covid-19 pandemie is dit binnen veel organisaties erg duidelijk geworden. De rol van de planner of workforce management professional is cruciaal. De druk is echter vaak extreem hoog om juist nu de planning rond te krijgen. Het is dan prettig als gebruik kan worden gemaakt van regelingen die gelden bij cruciale beroepen. Maar is een planner een cruciaal beroep volgens de overheid?

Planning als cruciaal beroep

Of de functie als planner of workforce management professional door de overheid gezien wordt als cruciaal, hangt af van het type dienstverlening van het primaire proces van de organisatie. Indien het primaire proces wordt gezien als een vitaal proces, is de functie cruciaal en valt deze onder de categorie die door Rijksoverheid als volgt wordt omschreven (website Rijksoverheid):

“Onmisbare facilitaire of ondersteunende functies (denk aan schoonmaak, beveiliging, toezicht, ICT) ten behoeve van een van de cruciale beroepsgroepen.”

Werkgeversverklaring

Indien de planner of workforce management professional dus werkzaam is binnen een organisatie waarbij het primaire proces wordt gezien als een vitaal proces, kan beroep worden gedaan op de regelingen zoals het gebruik van de kinderopvang. Hiervoor dient een werkgeversverklaring te worden afgegeven. Ben jij planner of ben jij leidinggevende van planners, download dan hier het “Sjabloon werkgeversverklaring cruciaal beroep”.

Problemen met het rond krijgen van de planning? Vlirdens biedt tijdelijke ondersteuning met ervaren planners en workforce management professionals.

Avondklok

Als je tijdens de avondklok voor jouw werk naar buiten moet, dan heb je het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. De werkgever geeft deze verklaring aan werknemers.

Voor de verklaringen voor het werken tijdens de avondklok verwijzen we naar de website van Rijksoverheid:

Werkgeversverklaring avondklok
Eigen verklaring avondklok

Meer weten?

Bart-van-der-Wijst
Naar contactformulier
Werkgeversverklaring voor cruciaal beroep “Planner” 2021-03-16T15:42:06+01:00
Vlirdens https://www.vlirdens.nl
Cruciaal Beroep Personeelsplanning

Planning of WFM mag in relevante situaties gezien worden als cruciaal beroep. Download het sjabloon werkgeversverklaring cruciaal beroep.