Zelfroosteren bestaat ongeveer 15 jaar in Nederland. De implementaties zijn van wisselend succes. Waar ligt dit aan? Wat zijn de belangrijkste succesfactoren? Vlirdens heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties naar succesvol zelfroosteren. In het webinar “Zelfroosteren a.d.h.v. praktijkvraagstukken” van 2 november jl. ging Vlirdens’s Gert-Jan Vos met Maaike Visser van Ortec in gesprek over vragen die ze in de praktijk hoorden rondom zelfroosteren. Bekijk hieronder de opname van het webinar.
Praktijkvraagstukken
Voorbeelden van gestelde praktijkvragen die aan bod kwamen zijn:
- Zelfroosteren wil bij ons niet slagen want niemand kiest de nachtdienst!
- Medewerkers snappen niks van het punten systeem. Waarom krijgen ze bijvoorbeeld geen punten op maandagochtend?
- Als de medewerker wil intekenen zijn collega’s ze soms voor geweest. Dit vinden ze oneerlijk.
- Is mijn formatie wel kloppend met de bezetting die ik moet draaien?
- In wiens tijd moeten medewerkers zelfroosteren?
- Leuk dat zelfroosteren maar het team vergeet de belangrijke zaken te roosteren zoals lesdagen en MDO’s
- Mijn team heeft heel erg haar best gedaan, maar als ze klaar zijn moet ik toch het rooster weer helemaal omgooien. Zonde van hun inspanningen.
Bekijk opname “Zelfroosteren a.d.h.v. praktijkvraagstukken”
Meer over zelfroosteren
Wil je meer weten over zelfroosteren? Dan ben je bij Vlirdens aan het juiste adres. Lees onze andere artikelen of kijk waarmee wij jou kunnen helpen.
Gerelateerde Artikelen
Waarmee Vlirdens helpt
Wil je direct contact met Vlirdens om van gedachte te wisselen over zelfroosteren in jouw organisatie?
Bel 088 – 825 25 25 of stel ons jouw vraag.
Stel jouw vraag