Vlirdens organiseert ieder jaar de uitreiking van de Vlirdens WFM Awards, een evenement waar prijzen worden uitgereikt aan workforce management-(WFM-) professionals en organisaties die onderscheidend werk hebben geleverd binnen dit prachtige vakgebied. De awards zijn de kroon op het werk van planners, trafficers, forecasters en andere WFM-professionals. In 2020 heeft de uitreiking door de coronacrisis virtueel plaatsgevonden, want ondanks de pandemie wilden we vanuit Vlirdens ook in 2020 stilstaan bij het harde werk dat er is verzet door WFM-professionals. We blikken terug met de winnaars van de WFM vakjury awards Rien Dingemanse (profit) en winnares Prisca Suijkerbuijk (non-profit).

Winnaar WFM vakjury awards non-profit: Rien Dingemanse, KPN

Collega’s uit het vak noemen de award voor senior WFM-specialist bij KPN, Rien Dingemanse, gekscherend een ‘Lifetime Achievement Award’. Dat is niet zonder reden; de WFM-professional zit immers al dertig jaar in het vak. “Ik heb al die tijd in veel verschillende WFM-rollen voor KPN gewerkt, een organisatie waar ook veel andere WFM-collega’s begonnen zijn. Als ze mij zien is het al snel: ‘Oh joh, die dinosaurus zit er ook nog’”, zegt Rien humoristisch.

Zijn lange staat van dienst is een van de redenen dat hij in de prijzen is gevallen. “Collega’s uit het vak kennen mij en ik denk dat ik ook een zekere gunfactor heb na al die jaren”, zegt Rien bescheiden. Maar het is de combinatie van onderscheidend werk en het hebben van een gunfactor die Rien de prijs hebben bezorgd. Daar is hij ook bijzonder trots op!

Niet alleen Rien zelf is enthousiast. “Ik kreeg veel berichten dat collega’s uit het vak massaal op me gestemd hebben. Binnen KPN zelf heb ik ook enorm veel reacties gekregen, ook van collega’s die ik voorheen nauwelijks kende. Dat is toch wel heel bijzonder.” Ook het thuisfront was verguld met de prijs, deelt Rien. “Collega’s weten altijd wel wat je doet, maar voor vrienden en familie is het soms moeilijk te begrijpen wat dat precies inhoudt. Door de award krijgen ze toch een vleugje mee van de effort die je in je werk stopt.”

Maar lang in het vak zitten is geen garantie voor prijzen. Rien heeft zijn vaardigheden door de jaren heen continu ontwikkeld en is naarmate hij ouder werd een completere professional geworden. “Ik ben na dertig jaar nog steeds even energiek en betrokken. Maar wat me echt een sterkere professional heeft gemaakt is het besef dat er geen onmogelijkheden zijn. Ik leun niet op beperkingen uit het verleden, maar sta juist open voor innovatie. Ik heb inmiddels vaak genoeg gezien dat iets dat in het verleden niet kon, later wel mogelijk was en ben daardoor meer open minded geworden met de jaren. Ik denk dat dat is wat ik elke WFM-collega zou willen meegeven: denk in mogelijkheden en niet in beperkingen, en leun niet te veel op ‘maar in het verleden kon dat niet of ging dat zo’”, sluit Rien af.

Winnaar WFM vakjury awards non-profit: Rien Dingemanse, KPN

Winnaar WFM vakjury award profit: Prisca Suijkerbuijk, Lunet Zorg

Prisca Suijkerbuijk ontving de Vakjury award ten tijde van haar werk als programmamanager Capaciteitsplanning bij Lunet Zorg, kort voordat ze de stap maakte naar Bijzonder Jeugdwerk. De prijs markeert voor haar een belangrijke mijlpaal waar ze met ziel en zaligheid voor heeft gewerkt. “Zo’n erkenning is eigenlijk hetgeen waar ik al vijftien jaar voor werk. Het is echt de bevestiging dat jouw inzichten in het vak serieus genomen worden.”

‘Weet je dat mijn mama de beste is in haar werk?’

Ook in haar omgeving merkte Prisca de waarde van de onderscheiding die ze heeft ontvangen. “Ik heb veel felicitaties gehad, ook van mijn toenmalige baas. Het was wel gek om juist rond die tijd net aan de vooravond van een baanwisseling te staan, waardoor we niet overdreven veel aandacht hebben gericht op de prijs”, deelt Prisca. Maar daar was het haar ook niet om te doen. “Deze prijs is echt voor mij. Het geeft me zelfvertrouwen in mijn werk. Over de inhoud wil ik met liefde het middelpunt van de aandacht zijn, maar bij deze prijs gaat het me vooral om de persoonlijke mijlpaal en om de uitspraak van mijn kinderen: ‘Weet je dat mijn mama de beste is in haar werk?’”. Dat de prijsuitreiking virtueel was vond Prisca daarom allerminst vervelend: “Een speech houden voor een grote groep kan toch spannend zijn, dat hoefde ik nu mooi niet te doen”, zegt Prisca lachend.

Haar route naar de overwinning? Daar geeft Prisca het volgende antwoord op: “’The only way to do great work, is to love what you do’, om een voor mij belangrijk citaat te noemen. Ik geloof dat als je wilt uitblinken in je vak en ook erkend wilt worden voor je werk, dat dat begint met houden van wat je doet. Dat maakt echt een belangrijk verschil!”


De selectieprocedure voor de 2021 editie is ondertussen in volle gang. Bezoek de website van de Vlirdens WFM Awards voor meer informatie.

Meer weten?

Oliver Talens
Naar contactformulier
WFM Vakjury awards 2020, een terugblik met de winnaars 2021-12-10T15:12:03+01:00
Vlirdens https://www.vlirdens.nl
Winnaar WFM vakjury award profit: Prisca Suijkerbuijk

In 2020 wonnen WFM professionals van KPN en Lunet Zorg de Vlirdens WFM Vakjury Awards. De winnaars blikken terug.