Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De arbeidsmarktproblematiek te lijf

De zorgmedewerker op 1. Dit is nodig om de arbeidsmarktproblematiek in de zorg te lijf te gaan en Nederland meer werkend te maken. We willen onze medewerkers meer autonomie en invloed geven door ze zelf te laten roosteren en zelf te laten sturen. Want je weet dat daarmee de productiviteit, de tevredenheid en de klantbeleving zal stijgen. Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe organiseer je dat in deze krappe arbeidsmarkt? Wanneer de dagelijkse druk op de openstaande diensten zo groot is? Aan welke knoppen kun je als manager, planner of HR-adviseur draaien om de medewerker daadwerkelijk op 1 te zetten?

De zorgmedewerker op 1

Op 23 maart organiseert Vlirdens het symposium “De zorgmedewerker op 1”. Een dag met onderwerpen zoals zelfroosteren, (ver)binden & boeien, balans werk/privé en zeggenschap & regie. Vanuit verschillende gezichtspunten nemen we je aan de hand van klantcasussen, workshops en paneldiscussies mee. We garanderen je een inspirerende dag met veel mogelijkheid tot interactie, netwerken en kennisuitwisseling. Na deze dag heb je concrete handvatten waarmee je het werkplezier van je medewerkers kunt vergroten en samen met hen een betere balans kan creëren tussen werk en privé. Met behoud van cliënt/patiënttevredenheid, want blije medewerkers leveren immers de best zorg!



Programma

9:30 Inloop
10:00 Visie op planning
11:00 Paneldiscussie
11:30 Intro break-outsessies
11:45 Pauze
12:00 Break-out ronde 1
  • Zelfroosteren in de praktijk
  • Meer balans in privé-werk met Zelfroosteren
  • Contracten en levensfases
13:00 Lunch
14:00 Break-out ronde 2
  • Maatwerk voor medewerkers in de kraamzorg
  • Zelfroosteren met het Vlirdens PlanSpel
  • Ontspannen op vakantie?!
15:00 Terugkoppeling break-outs sessies
15:30 Netwerk borrel

Break-outsessie 1: Zelfroosteren in de praktijk

Hoe regel je nou praktisch dat zelfroosteren goed landt in je organisatie? Je wilt dat je plansysteem je goed ondersteunt. Hoe werkt dat dan? Waarmee moet je rekening houden als je zelfroosteren gaat inrichten? Jorien van den Heuvel en Johan Augustijn (ORTEC) nemen je mee in deze vraagstukken en laten zien hoe een inrichting er uit kan ziet. Voldoende inspiratie om mee aan de slag te kunnen in jouw dagelijkse praktijk.

Break-outsessie 2: Meer balans in privé-werk met Zelfroosteren

Zelfroosteren kan een belangrijke bijdrage leveren aan werkplezier van medewerkers. Het helpt bij een goede balans tussen werk en privé dat wordt bepaald door drie factoren: inspanning, gedrag en tijd. In deze sessie staat de factor tijd centraal en deelt Gert-Jan Vos zijn ervaring en kunde voor het goed organiseren van inspraak op het rooster.

Break-outsessie 3: Contracten en levensfases

Ieder type zorgverlening kent zijn piekmomenten. En deze zijn vaak lastig in te vullen. Beschikbaarheid vanuit de privésituatie verschilt echter per persoon en is vaak afhankelijk van zijn/haar levensfase. Catja de Voogd geeft je inspiratie voor het creëren van maatwerk en het (door)ontwikkelen van levensfasebewust HR-beleid.

Break-outsessie 4: Maatwerk voor medewerkers in de kraamzorg

RST Zorgverleners had moeite kraamverzorgenden, afhankelijk van hun levensfase, voldoende flexibiliteit te bieden. Door een nieuwe roostermethode, gebaseerd op inzetprofielen die beter aansluiten op de privésituaties van kraamverzorgenden, is verzuim en uitstroom afgenomen. RST deelt haar ervaringen! N.b. RST won in 2022 voor deze aanpak een WFM Award!

Bestel tickets



Break-outsessie 5: Zelfroosteren met het Vlirdens PlanSpel

Met het Vlirdens PlanSpel maken we samen een rooster. Pas dan zie je namelijk wat het effect is van jouw roosterwensen op de ander. Daar waar er geschoven moet worden hebben ze zelf invloed op wat dan het beste past. Dit vraagt een bepaalde mate van teamvolwassenheid. En het goede gesprek voeren. Hierin kunnen de planner en de teamleider het team goed in begeleiden. Van “ik” naar “samen”.

Break-outsessie 6: Ontspannen op vakantie?!

In deze tijd, waarin zorgmedewerkers onder druk staan door formatietekort, verdient iedereen vakantie. In de praktijk soms best lastig. In de vakantieperiode wordt zorg verminderd en loopt iedereen zich het vuur uit de sloffen om cliënten en patiënten zo goed mogelijk te helpen. Geen fijne voorwaarden om ontspannen de deur achter je dicht te trekken. Dit kan anders.

Tickets

Ben jij erbij? Je kunt je nu registreren voor dit symposium. Let op: het aantal plaatsen houden we beperkt voor voldoende interactie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
De zorgmedewerker op 1 2023-03-23

De arbeidsmarktproblematiek te lijf De zorgmedewerker op 1. Dit is nodig om de arbeidsmarktproblematiek in de zorg te lijf te gaan en Nederland meer werkend te maken. We willen onze medewerkers meer autonomie en invloed geven door ze zelf te laten roosteren en zelf te laten sturen. Want je weet dat daarmee de productiviteit, de tevredenheid en de klantbeleving zal stijgen. Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe organiseer je dat in deze krappe arbeidsmarkt? Wanneer de dagelijkse druk op de…

De medewerker op 1 in de zorg