Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HRM in de Overheid

20 april 2023 om 09:00 17:30

HRM-in-de-overheid

Congres HRM in de Overheid

Op 20 april 2023 deelt Vlirdens haar kennis tijdens de 11de editie van het HRM in de Overheid congres! Deze dag staat in het teken van samenwerken, kennisoverdracht en kennisdeling.

De overheid meer werkend

HRM in de Overheid is al 11 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR professionals, directie/bestuur, gemeentesecretarissen en lijnmanagers werkzaam in en voor de overheid. Van rijksoverheid, gemeenten en provincies tot landelijke overheden als waterschappen, politie, brandweer en ZBO’s. Tijdens het congres worden visies en ervaringen gedeeld, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden om deze transformatie als HR koers te geven.

Workshop “Ken je krimp: hoeveel van je formatie staat nu werkelijk opgesteld?”

Tijdens het congres vertelt Patrick Hubers, Principal Consultant bij Vlirdens, in een workshop over het meer werkend maken van de overheid. Van je personeelsformatie op papier blijft vaak minder over dan je denkt. In de strategische jaarplanning wordt met deze krimp rekening gehouden bij het bepalen van de formatie. Dat proces is afhankelijk van een goede informatie-uitwisseling tussen HR, Finance & Control en de uitvoerende afdelingen, maar die informatie blijkt vaak niet eenduidig beschikbaar te zijn binnen organisaties. Zo is ziekteverzuim van uitzendkrachten vaak niet bekend bij HR en heeft Covid ervoor gezorgd dat de voorspelbare patronen van griep achterhaald zijn. Met alleen verlof en verzuim heb je ook geen compleet beeld van de inzetbaarheid van medewerkers; ook niet-productieve tijdsbestedingen maken de bruto-netto verhouding ongunstiger. Onduidelijkheid hierin maakt de werkelijk benodigde formatie moeilijk in te schatten en daarmee wordt het risico van toenemende werkdruk groter. Beter inzicht in je werkelijk inzetbare formatie kan je helpen om de werkdruk van medewerkers gezond te houden.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar op de congreswebsite. Naar website HRM in de Overheid

Gegevens

Datum:
20 april 2023
Tijd:
09:00 – 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hrmindeoverheid.nl/

Spant! Bussum

Doctor Abraham Kuyperlaan 3
Bussum, 1402 SB Nederland