Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op 19 april organiseert Vlirdens een event speciaal voor Directeuren Publieke Gezondheid (DPG) en hun adviseurs om in gesprek te gaan over Pandemische Paraatheid bij de GGD en wat dit betekent voor capaciteit en wendbaarheid.

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder na uitbraak van de coronapandemie en zijn we ruimschoots gewend aan de werkzaamheden rondom COVID-19. De piek van de pandemie lijkt tot een einde gekomen en dat brengt voor de GGD een aantal vragen met zich mee: Hoe gaan we nu verder? Wat is de uitdaging voor de GGD omtrent wendbaarheid en personele inzet? Wat kunnen we leren van de ervaringen van de afgelopen periode? En hoe kun je dit softwarematig ondersteunen? Terechte vragen die verschillende oplossingsmogelijkheden kennen, immers zijn de werkzaamheden (nog) geen deel van de reguliere GGD-werkzaamheden en vindt de financiële funding vanuit het rijk plaats, waar de reguliere werkzaamheden vanuit de gemeenten worden bekostigd. 

Vlirdens is al ruim 15 jaar dé WFM-specialist binnen zorg, overheid en klantcontact. De afgelopen twee jaar hebben onze professionals 10 GGD’s geholpen met de opzet en uitvoering van capaciteitsmanagement, planning en dagsturing tijdens de pandemie voor het testen, vaccineren en bron- en contactonderzoek. Met onze kennis, expertise en ervaringen van de afgelopen jaren hebben we gezien welke uitdagingen er zijn binnen de GGD, en zeker met het oog op Pandemische Paraatheid.  

Een belangrijk onderdeel hierbij is personeel en personele inzet. Want hoe kies je als GGD een inrichting die past bij de Pandemische Paraatheid, zonder medewerkers te hebben die niet voldoende ingezet kunnen worden of medewerkers te hebben die vastzitten in andere werkzaamheden en niet beschikbaar zijn? Kortom: Wat betekent de nieuwe fase van de pandemie voor de GGD? Hoe kun je wendbaar zijn? En wat zijn de mogelijkheden van capaciteitsmanagement? Die vragen spelen een centrale rol op 19 april.

Programma en sprekers | Pandemische Paraatheid voor de GGD. Wat betekent dat?

We verwelkomen je graag van 12.30 tot 16.30 uur op Landgoed Zonheuvel in Doorn om een blik te werpen op dit thema. In deze inspirerende en bosrijke omgeving ben je echt even weg van je standaard werkplek. Verschillende experts komen aan het woord, maar minstens zo belangrijk is het om interactief met elkaar in gesprek te gaan en samen de verdieping op te zoeken. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • Wat is de uitdaging voor de GGD?
  • Welke wendbaarheid is nodig?
  • Wat betekent dat voor personeel en personele inzet?
  • Wat zijn de ervaringen bij de GGD in de afgelopen 2 jaar?
  • Wat is de kracht van capaciteitsmanagement en flexibilisering inzake wendbaarheid?
  • Hoe kunnen we de ervaringen inzetten om paraat te zijn?

Er is daarnaast voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen te delen. Uiteraard onder het genot van een goede kop koffie en lekkere lunch.

Let op: Om de dialoog goed met elkaar aan te gaan en verdieping te vinden, zijn er een beperkt aantal plaatsen. Per GGD kunnen er twee personen inschrijven. Een ticket geeft toegang voor twee personen. De naam van de tweede persoon kun je in het proces bij de bestelling doorgeven. Kom je alleen? Dan vul je alleen je eigen naam in.

Lees artikelen over ons werk bij de GGD

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Pandemische Paraatheid voor de GGD. Wat betekent dat? 2022-04-19

Op 19 april organiseert Vlirdens een event om in gesprek te gaan over wat Pandemische Paraatheid betekent voor de GGD.

Capaciteitsmanagement en flexibiliteit bij pandemische paraatheid