Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Succesvol ICM: de kunst van het verbinden

Al enkele jaren wint integraal capaciteitsmanagement (ICM) sterk aan populariteit in de zorgsector. De focus ligt hierbij veelal op patiëntenplanning en logistiek. Er is echter geen sprake van ware integraliteit wanneer de verbinding met de inzet van collega’s niet wordt gelegd. En precies daar liggen er kansen. Kansen die we delen tijdens dit symposium. Dus ben jij betrokken- of heb je belang bij het capaciteitsmanagement vanuit patiënten- of medewerkersperspectief? Schrijf je dan nu in.

2 november komen ziekenhuizen en grote zorginstellingen bij elkaar om inzicht te krijgen in hoe professionele personeelsplanning bijdraagt aan succesvol resultaat van integraal capaciteitsmanagement. Hoe kom je tot een echt integrale planning? Wat zijn de randvoorwaarden voor succes en welke middelen zijn hiervoor nodig? Experts Jorien van den Heuvel en Hans Guido Rietkerk nemen je mee in wat nodig is om ICM integraal succesvol te maken. Hoe leg je de verbinding tussen capaciteit en personeel? En wat leren we van casestudies uit ziekenhuizen die hierin voorop lopen, zoals Bernhoven, UMC Utrecht en Noordwest Ziekenhuisgroep? Met de juiste aanpak neemt zowel de kwaliteit van de zorg als de effectiviteit en medewerker tevredenheid toe. Hoe ziet die aanpak er uit?

De grootste uitdagingen

Vanuit de in juni door Vlirdens georganiseerde Zorg Hackathon, zijn een aantal thema’s naar voren gekomen met de grootste uitdagingen bij het verbinden van integraal capaciteitsmanagement en personeelsplanning. We zullen deze thema’s toelichten en met elkaar verdiepen. Er is ruimte om jouw specifieke uitdagingen naar voren te brengen. Samen gaan we aan de slag om te komen tot concrete oplossingsroutes.

 

Hans-Guido-Rietkerk

Hans Guido Rietkerk

Hans Guido heeft de afgelopen 10 jaar in veel ziekenhuizen (o.a. UMCU, Ommelander, STZ en Maxima MC) gewerkt aan de implementatie van integraal capaciteitsmanagement als strategisch consultant bij Vintura. Naast de zorg heeft hij ook advies gegeven over dit onderwerp bij o.a. de rechtspraak en politie. Sinds een paar maanden richt hij zich specifiek op personeelsplanning als de ‘missende link’ om integraal capaciteitsmanagement echt goed te laten functioneren.

Jorien-van-den-Heuvel

Jorien van den Heuvel

Jorien van den Heuvel is als principal consultant al bijna 10 jaar verbonden aan Vlirdens. Ze heeft veel verschillende ziekenhuizen, VVT en andere organisaties geholpen met het professionaliseren van hun personeelsplanningsproces. Haar grootste aandachtspunt is, naast verandermanagement, tactische personeelsplanning: verder kijken dan het eerstvolgende rooster en door het jaar heen integraal de beste aansluiting vinden tussen zorgvraag en beschikbaar personeel. Ze fungeert hierbij vaak als linking pin tussen HR, finance en de ICM afdeling van ziekenhuizen om de lijn zo goed mogelijk te ondersteunen.

Programma “Succesvol ICM: de kunst van het verbinden

9:30 Inloop & koffie
10:00 Welkom
10:15 Introductie: trends in ICM en personeelsplanning (WFM)
11:15 Koffiebreak
11:30 Paneldiscussie ICM versus personeelsplanning: twee handen op één buik?
12:00 Brainstorm; welke knelpunten- en oplossingen worden ervaren?
12:30 Lunch (en wandeling op het landgoed)
13:30 Break-outsessies over specifieke thema’s
15:00 Terugkoppeling uitkomsten break-outsessies
15:30 Afsluiting en netwerkborrel

Helaas, uitverkocht

Helaas, dit symposium op 2 november is volledig uitverkocht. 1 februari 2024 wordt dit symposium echter nog een keer gehouden. Inschrijven kan hier:

 

Bestellen tickets symposium

Tickets kunnen besteld worden door deze af te rekenen met iDeal, Creditcard of op factuur.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Succesvol ICM: de kunst van het verbinden 2023-11-02

Succesvol ICM: de kunst van het verbinden Al enkele jaren wint integraal capaciteitsmanagement (ICM) sterk aan populariteit in de zorgsector. De focus ligt hierbij veelal op patiëntenplanning en logistiek. Er is echter geen sprake van ware integraliteit wanneer de verbinding met de inzet van collega’s niet wordt gelegd. En precies daar liggen er kansen. Kansen die we delen tijdens dit symposium. Dus ben jij betrokken- of heb je belang bij het capaciteitsmanagement vanuit patiënten- of medewerkersperspectief? Schrijf je dan nu…

Symposium-ICM