Omdat niets is wat het lijkt

Ken je dat gevoel, dat het vaak anders loopt dan je had bedacht? Want hoe goed je planning ook is, in de praktijk loopt de dag altijd anders. Zelfs bij de beste planners. Leer de fijne kneepjes van het vak van trafficmanagement & dagsturing.

Inleiding en onderwerpen

Er zijn ineens meer zieken, een medewerker moet vanwege een calamiteit naar huis, een onhandige marketingactie heeft een groter werkaanbod tot gevolg. Hoe ga je dit in goede banen leiden? Het is druk al zo druk… En waar haal ik personeel vandaan?

Voor de mensen die de dagelijkse coördinatie op de werkvloer doen, bestaan verschillende namen. Traffic manager of realtime analist. Misschien heb jij deze functienaam (nog) niet maar het komt het continu bewaken en bijsturen van de afhandeling van het werk wel voor in jouw takenpakket.

 • Inleiding WFM en de problematiek van contact centers
 • Theorie van dagsturing: wat monitor je en wat zijn je reactie-drempels?
 • Opstellen en toepassen van reactie-strategieën
 • Communicatie met medewerkers (zie training Communicatie)
 • Samenwerken binnen de WFM cyclus: overdrachtsmomenten

Dat zijn intensieve taken en wij weten dat je daar eigenlijk nooit teveel  kennis van kunt hebben. Daarom hebben wij de training Traffic Management en Dagsturing ontwikkeld. Hierin behandelen wij  de uitdagingen van besturen van realtime klantcontact vanuit jouw dagelijkse praktijk. We leren je dat je alsnog met die uitdagingen je doelstellingen kan behalen.

Benieuwd wat we gaan behandelen? In ieder geval jouw dagelijkse knelpunten in de praktijk! Dus neem voorbeelden mee, om er zelf van te leren maar ook om de ander ervan te laten leren. Met elkaar zorgen we ervoor dat Nederland meer werkend wordt!

Dit neem je mee naar huis

Na deze opleiding maak jij dagsturing voor jouw organisatie meer werkend. Je kent de gehele WFM Cyclus en de rol die dagsturing daarin inneemt. Je begrijpt het effect van wachtrijen, bezettingsgraad en de “power of one” en kunt dit uitleggen aan collega’s. Je kunt met behulp van realtime analyse en vastgestelde reactiedrempels op het juiste moment actie ondernemen. En je weet hoe je reactie strategieën kunt gebruiken om de meest passende acties uit te (laten) voeren. Je beschikt over een concept voor een reactie-matrix en een logboek, dat je direct kunt gaan toepassen in de praktijk. 

Netwerk, dineren en overnachten

Bij Vlirdens Campus geloven we in blended learning, maar dan nét een tikkeltje anders. Wij blenden inhoudelijke expertise met het sparren met vakgenoten. Die inhoud wordt continue doorontwikkeld door onze trainers. Zij staan met één been in het leslokaal en met het andere in de dagelijkse praktijk als consultant. Jouw doorontwikkeling start al op de avond voor de opleiding. Want wij bieden jou, altijd bij onze meerdaagse trainingen, voor de eerste trainingsdag, een diner, met overnachting en lekker ontbijtje aan. Zo ontstaat het netwerken en de verbinding met elkaar. En zo start jij uitgerust, op tijd én vol inspiratie aan je eerste dag!

Dagsturing en trafficmanagement

Tijdsinvestering en voorbereiding

De studielast van deze training beslaat 2 dagen. Voor de start vragen wij van jou een korte voorbereiding. Allereerst willen altijd weten wie je bent, wat je achtergrond is én wat je wilt leren. Naast deze vragen kan het zijn dat je voor elke komende trainingsdag een opdracht gaat uitvoeren. Onze opdrachten hebben altijd een relatie tot jouw dagelijkse praktijk en helpen jou om voor de training al in de leerstof te komen. Uiterlijk 2 weken voor dat de training start, hoor je van ons wat de exacte voorbereiding inhoudt.

Permanente Educatie

Kennis doe je niet alleen op, die moet je ook onderhouden. Daarom krijg je na het volgen van deze opleiding gratis toegang tot het WFM Congres én toegang tot een inspiratiesessie naar keuze op de Vlirdens Campus. Deelname aan deze training levert je 12 PE punten op!

Certificaat “Trafficmanagement & Dagsturing”

Aan het einde van je training ontvang je een persoonlijk deelnamecertificaat als je 80% van de lesdagen hebt bijgewoond.

Eerstvolgende groep met lesdata

 • 30 & 31 oktober 2023

Meer leren over deze onderwerpen?

Heb je nog geen of weinig ervaring in Workforcemanagement? Kijk dan eerste eens bij onze vakopleidingen:

Aanmelden doe je hier

Vul onderstaande formulier in. Nog wat vragen? Bel ons dan op 088 825 2555.

  Cursist

  Voornaam *

  Achternaam *

  Functiegebied *

  Functieniveau *

  Telefoonnummer *

  E-mailadres *

  Wij bieden jou vanuit de Vlirdens Campus een diner en overnachting aan (beiden inbegrepen).
  Wil je daar gebruik van maken?

  Ik maak gebruik van het netwerkdiner

  Ik blijf overnachten

  Belangrijke informatie over het arrangement
  Wij kunnen geen overnachting garanderen bij aanmeldingen binnen 2 weken voor de startdatum. Bij annulering van het arrangement binnen 2 weken voorafgaand aan de startdatum zijn wij genoodzaakt 250,- euro in rekening te brengen.

  Opmerkingen of specifieke wensen (bv. Vegetarisch)


  Facturatiegegevens


  Organisatie

  Ter attentie van *

  Straat + huisnummer *

  Postcode *

  Plaats *

  Land *

  Afdeling / kostenplaats

  Facturatie emailadres*

  Voeg nog een cursist toe  Trafficmanagement & Dagsturing Vlirdens https://www.vlirdens.nl

  Omdat niets is wat het lijkt Ken je dat gevoel, dat het vaak anders loopt dan je had bedacht? Want hoe goed je planning ook is, in de praktijk loopt de dag altijd anders. Zelfs bij de beste planners. Leer

  Trafficmanagement & Dagsturing 2023-10-30 Amersfoortseweg 98, Doorn