Voorspellen is beter dan herstellen

Nee, we leren je niet om het weer te voorspellen. En ook niet hoe je de voetbalpoule beter kunt invullen. Wij hebben het over de écht belangrijke zaken. Het voorspellen van het werkaanbod. Want alleen dan heb je nooit teveel of te weinig mensen ingepland. En geef je rust en duidelijkheid aan je collega’s. Met de training Forecasting hoeft niemand onverwacht te worden opgeroepen. Wel zo fijn.

Inleiding en onderwerpen Training Forecasting

Veel organisaties hanteren al jaren dezelfde forecast methode. Dat is logisch maar ook gek. Want alles veranderd om ons heen. De manier van werken van jouw organisatie. En jij leert elke dag ook bij.

Waar loop jij tegenaan in het zo nauwkeurig mogelijk berekenen van je forecast?
Ben je bekend met de verschillende methodes en modellen die  je kunt inzetten om die forecast te verbeteren? De mogelijkheden en complexiteit binnen forecast berekenen zijn enorm. Om je dat eigen te maken heb je tijd nodig om ze te begrijpen en te kunnen hanteren.

 • Dataverwerking, aanbod & outliers
 • Poissonverdeling en de impact op de forecast
 • Kwantitatieve en kwalitatieve forecast modellen
 • De laatste ontwikkelingen binnen het werkveld
 • Tips en tricks bijvoorbeeld in Excel of Power BI

Tijdens deze 4-daagse training Forecasting maak je kennis met de verschillende fases in het forecastproces en de verschillende geavanceerde forecastmethoden. Je leert hoe je de nauwkeurigheid van je forecast berekent en verbetert. We behandelen zowel de eenvoudige als de meer complexe modellen.

Dat verschil bieden we aan omdat we aansluiting willen maken op jouw praktijk. Waar wil jij op kunnen anticiperen? Waar loop je tegenaan?

Dit neem je mee naar huis

Heb je meer kennis van verschillende forecast methoden en leert welke je het beste kunt toepassen in jouw eigen organisatie om te kunnen anticiperen op veranderende omstandigheden. De forecast zal verbeteren en de betrouwbaarheid stijgen.

Netwerken, dineren en overnachten

Bij Vlirdens Campus geloven we in blended learning, maar dan nét een tikkeltje anders. Wij blenden inhoudelijke expertise met het sparren met vakgenoten. Die inhoud wordt continue doorontwikkeld door onze trainers. Zij staan met één been in het leslokaal en met het andere in de dagelijkse praktijk als consultant. Jouw doorontwikkeling start al op de avond voor de opleiding. Want wij bieden jou, altijd bij onze meerdaagse trainingen, voor de eerste trainingsdag, een diner, met overnachting en lekker ontbijtje aan. Zo ontstaat het netwerken en de verbinding met elkaar. En zo start jij uitgerust, op tijd én vol inspiratie aan je eerste dag!

Tijdsinvestering

Tijdsinvestering en voorbereiding

De studielast van deze opleiding beslaat 4 dagen. Voor elke bijeenkomst vragen wij van jou een korte voorbereiding. Allereerst willen altijd weten wie je bent, wat je achtergrond is én wat je wilt leren. Naast deze vragen kan het zijn dat je voor elke komende training een opdracht gaat uitvoeren. Elke opdracht heeft een relatie tot jouw dagelijkse praktijk en helpt jou om voor de training al in de leerstof te komen. Uiterlijk 2 weken voor dat de training start, hoor je van ons wat de exacte voorbereiding inhoudt.

Permanente Educatie

Kennis doe je niet alleen op, die moet je ook onderhouden. Daarom krijg je na het volgen van deze opleiding gratis toegang tot het WFM Congres én toegang tot een inspiratiesessie naar keuze op de Vlirdens Campus. Deelname aan deze training levert je 24 PE punten op!

Training forecasting

Certificaat Training Forecasting

Aan het einde van je training ontvang je een persoonlijk deelnamecertificaat als je 80% van de lesdagen hebt bijgewoond.

Meer leren over deze onderwerpen?

Heb je nog geen of weinig ervaring in workforce management? Kijk dan eerste eens bij onze vakopleidingen:

Vraag hieronder de brochure Forecasting aan

Vul onderstaande formulier in. Nog wat vragen? Bel ons dan op 088 825 2555.

  Voornaam *

  Achternaam *

  Branche *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail * (zakelijk adres)


  Training Forecasting Vlirdens https://www.vlirdens.nl

  Hoe voorspel je de hoeveelheid werk? Met de training forecasting van Vlirdens leer je de werkvraag onderbouwd in te schatten.

  Training Forecasting 2023-11-06 Amersfoortseweg 98, Doorn