Een opleiding tot workforce happiness officer

Vandaag is het papa-dag in huize Van Wijk. Of eigenlijk ‘Jochem, Anna en Suus-dag’. Want dat is de dag dat hun vader er helemaal voor hen is. Dat weten ze alle drie en dat weten ze op het werk van papa. Dat is het voordeel van duidelijkheid en ongestoorde quality time. Leer hoe je zelfroosteren succesvol maakt voor de organisatie en jouw collega’s in de training Zelfroosteren & Zelfsturen.

Inleiding en onderwerpen Training Zelfroosteren & Zelfsturen

Verloopt het zelfroosteren nog niet helemaal vlekkeloos bij jullie? Loop je tegen uitdagingen aan die niet alleen met een systeem te maken hebben maar ook wat het doet met je collega’s onderling?

Dat horen we vaker, dus maak je geen zorgen! Omdat we zelfsturen bij veel organisaties hebben geïmplementeerd, kennen we de praktijk en de uitdagingen.

 • Zelfsturing en Zelfroosteren; wat is het en welke varianten zijn er? 
 • Wanneer en voor wie werkt zelfroosteren?
 • Voorwaarden voor succesvol invoeren van zelfroosteren
 • Het stappenplan: 
 • Ontwerp van de zelfroostermethodiek (o.a. fases, inzet jokers etc.)
 • Procesafspraken zelfroosteren
 • Rollen en verantwoordelijkheden
 • Cultuur en verandermanagement
 • Verwachtingsmanagement
 • Borging van het zelfroosterproces

Je wilt je mensen meer autonomie, zeggenschap en invloed geven, door ze zelf te laten roosteren en zelf te laten sturen. Want je weet dat daarmee de productiviteit, de tevredenheid en de klantbeleving zal gaan stijgen. Dat klinkt allemaal zo mooi, maar waarschijnlijk loop je hier een beetje in vast.

In deze training krijg je de handvatten om zelfsturing, en met name de uitdaging van zelfroosteren, succesvol in te voeren. We bespreken strategieën om zelfroosteren daadwerkelijk te laten slagen. We werken met jouw dagelijkse praktijk en geven je van daaruit handvatten waarmee jij en je mede studenten in iedere organisatie concreet aan de slag kan. Of je nu aan het begin van de implementatie staat of wanneer zelfroosteren nog niet tot het beoogde effect heeft geleid.

Dit neem je mee naar huis

Na deze opleiding maak jij het zelfsturing voor jouw organisatie meer werkend. Na deze trainingsdagen heb je kennis en tools in handen om zelfroosteren succesvol te maken binnen jouw organisatie, dat gaat leiden tot een substantieel hogere productiviteit en een hogere medewerker tevredenheid.

Netwerken, dineren en overnachten

Bij Vlirdens Campus geloven we in blended learning, maar dan nét een tikkeltje anders. Wij blenden inhoudelijke expertise met het sparren met vakgenoten. Die inhoud wordt continue doorontwikkeld door onze trainers. Zij staan met één been in het leslokaal en met het andere in de dagelijkse praktijk als consultant. Jouw doorontwikkeling start al op de avond voor de opleiding. Want wij bieden jou, altijd bij onze meerdaagse trainingen, voor de eerste trainingsdag, een diner, met overnachting en lekker ontbijtje aan. Zo ontstaat het netwerken en de verbinding met elkaar. En zo start jij uitgerust, op tijd én vol inspiratie aan je eerste dag!

Tijdsinvestering en voorbereiding

De studielast van deze opleiding beslaat 2 dagen. Voor elke bijeenkomst vragen wij van jou een korte voorbereiding. Allereerst willen altijd weten wie je bent, wat je achtergrond is én wat je wilt leren. Naast deze vragen kan het zijn dat je voor elke komende training een opdracht gaat uitvoeren. Elke opdracht heeft een relatie tot jouw dagelijkse praktijk en helpt jou om voor de training al in de leerstof te komen. Uiterlijk 2 weken voor dat de training start, hoor je van ons wat de exacte voorbereiding inhoudt

Permanente Educatie

Kennis doe je niet alleen op, die moet je ook onderhouden. Daarom krijg je na het volgen van deze opleiding gratis toegang tot het WFM Congres én toegang tot een inspiratiesessie naar keuze op de Vlirdens Campus. Deelname aan deze training levert je 12 PE punten op!

Certificaat Training Zelfroosteren & Zelfsturen

Aan het einde van je training ontvang je een persoonlijk deelnamecertificaat als je 80% van de lesdagen hebt bijgewoond.

Meer leren over deze onderwerpen?

Heb je nog geen of weinig ervaring in Workforcemanagement? Kijk dan eerste eens bij onze vakopleidingen:

De lesdata

 • 11 & 18 december 2023

Vraag hier de brochure Zelfroosteren en Zelfsturen aan

Vul onderstaande formulier in. Nog wat vragen? Bel ons dan op 088 825 2555.

  Voornaam *

  Achternaam *

  Branche *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail * (zakelijk adres)


  Training Zelfroosteren & Zelfsturen Vlirdens https://www.vlirdens.nl

  Een opleiding tot workforce happiness officer Vandaag is het papa-dag in huize Van Wijk. Of eigenlijk ‘Jochem, Anna en Suus-dag’. Want dat is de dag dat hun vader er helemaal voor hen is. Dat weten ze alle drie en dat

  Training Zelfroosteren & Zelfsturen 2023-12-11 Amersfoortseweg 98, Doorn