Capaciteitsplan ontwikkelen

Capaciteitsplanning: plannen op tactisch niveau

Een goede capaciteitsplanning is bepalend voor de efficiëntie en kwaliteit van de inzet van het personeel. Het opstellen van een goede capaciteitsplanning is echter een vak. Ons vak.

Problemen rond de personeelsplanning komen vaak voort uit het ontbreken van plannen op tactisch niveau. Een verkeerde opbouw van contracten, een fluctuerende capaciteitsvraag of een onvoorspelbare uitval door ziekte en verlof leiden keer op keer tot lastige uitdagingen om de bezetting rond te krijgen. De essentie hierbij is dat alle belangrijke variabelen die invloed hebben op de inzetbaarheid van medewerkers èn daarnaast de baanbreedte van de capaciteitsvraag, worden vertaald naar een mogelijke impact op de operatie.

Het resultaat van onze inzet

Vlirdens verbindt de strategische planning met de operationele planning door middel van capaciteitsmanagement. Het resultaat van onze inzet bestaat afhankelijk van de behoeften uit:

 • een concreet uitgewerkt capaciteitsplan voor de komende periode
 • een praktisch toepasbaar sjabloon waarmee de organisatie vervolgens zelf mee aan de slag kan
 • instructies voor het opstellen van een plan
 • coaching van (beoogde) capaciteitsplanners
 • training capaciteitsplanning

Meer mogelijkheden rondom capaciteitsplanning

Naast het ontwikkelen van een capaciteitsplanning, biedt Vlirdens ook andere oplossingen op het gebied van capaciteitsplanning:

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Heb je een specifieke vraag over onze ondersteuning op het gebied van capaciteitsplanning? Wil je weten wat wij specifiek voor jouw capaciteitsvraag kunnen betekenen? Laat het ons weten! Bel ons op 088 825 2525 of vul dit formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Praktische informatie

  Oplossingen:

  Advies

  Thema's:

  Capaciteitsmanagement

  Meer weten?

  Patrick-Hubers
  Naar contactformulier
  Forecast model

  Ontwikkeling forecast model