WFM scan

Wil je inzicht in de WFM-verbeterpunten in je organisatie? Wil je een objectief beeld van de WFM-volwassenheid van de organisatie en hoe deze verbeterd kan worden? Vlirdens ondersteunt jouw organisatie met een WFM scan.

Vlirdens WFM scan

De scan biedt inzicht in de pijn- en verbeterpunten op het gebied van planning en Workforce Management. Het onderzoek is bedoeld om op een effectieve wijze een verbetertraject op te stellen waardoor een compleet beeld ontstaat van de omvang en complexiteit van het vraagstuk.

Maatwerk

Op verzoek van de klant kan een scan gericht zijn op een brede WFM analyse in de organisatie of op een specifiek thema. Hierbij kan gedacht worden aan een analyse van de planorganisatie, planprocessen, flexibiliteit, capaciteitsplanning, roostertevredenheid, zelfroosteren of verbetering van de bedrijfsvoering.

Een realistisch verbeterplan

De WFM scan leidt tot een realistisch verbeterplan met concrete aangrijpingspunten om te ontwikkelen. Hiertoe wordt eerst helder in kaart gebracht wat de huidige situatie is en waar de ambities van de organisatie liggen, de zogenoemde stip op de horizon. Daarna wordt een plan voor verbetering opgesteld afgestemd op organisatie, de gewenste breedte en de urgentie.

WFM Scan als start van een verbetertraject

De scan wordt voorafgaand aan- of bij de start van een verbetertraject uitgevoerd. Dit resulteert in een optimale kwaliteit van de projectuitvoering en zorgt voor een duidelijke omkadering van de veranderopdracht.

Aanpak

De WFM Scan bestaat o.a. uit interviews, observaties, deskresearch, beoordeling van documenten en data-analyse. De stappen van de Vlirdens Planningschijf van 6 worden hierbij gevolgd. We kijken altijd vanuit de drie verschillende perspectieven in de belangendriehoek: organisatie, klant en medewerker.

Voordelen Vlirdens WFM Scan

 • Direct bruikbaar resultaat
 • Inzicht vanuit drie perspectieven: organisatie, klant en medewerker
 • Go/no go moment voor verbetertraject

Gerelateerde oplossingen

Meer informatie

Heb je een vraag over de WFM Scan of wil je meer informatie? Wij zitten voor jou klaar.
Bel 088 – 825 25 25 of stel jouw vraag via dit formulier.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Mijn vraag *  Praktische informatie

  Oplossingen:

  Advies

  Thema's:

  WFM Algemeen

  Meer weten?

  Bart-van-der-Wijst
  Naar contactformulier