Goed workforce management is afhankelijk van de kennis en kunde van planners en de juiste inrichting van processen en techniek. Binnen de workforce management procesanalyse van Vlirdens worden WFM-processen en werkwijzen onderzocht binnen de organisatie. Binnen de analyse van het planproces wordt gekeken naar de werkstromen tussen de verschillende actoren onderling en in relatie tot de gebruikte tools, technieken en methodieken.

Analyse van het planproces

Succesvol WFM valt of staat met een goed ingericht WFM-proces. Vlirdens hanteert voor de analyse van het planproces de Planningsschijf van Zes. Aan de hand van zes stappen wordt gekeken naar de huidige werkwijze, communicatie en tooling binnen jouw organisatie. Vlirdens toetst dit aan een optimale balans tussen klant- en medewerkerstevredenheid en een gezonde bedrijfsvoering. 

De procesanalyse wordt op zichzelfstaand of als vervolg op een Vlirdens WFM Scan uitgevoerd. Als aanvulling op de procesanalyse wordt vaak ook een informatieanalyse uitgevoerd.

Resultaat workforce management procesanalyse

Het resultaat van de procesanalyse is een onderzoeks- en adviesrapport dat als leidraad kan worden gebruikt om (gefaseerd) verbeteringen binnen workforce management door te voeren.

Vlirdens kan na de procesanalyse helpen met WFM procesoptimalisatie, waarbij het begeleiden van verandermanagement wordt aanbevolen.

Meer informatie over de Vlirdens procesanalyse

Wil je meer informatie over onze workforce management procesanalyse? Bel ons, of vul onderstaande formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Praktische informatie

  Oplossingen:

  Advies

  Thema's:

  WFM Algemeen

  Meer weten?

  Bart-van-der-Wijst
  Naar contactformulier