Implementatie Workforce Management

Visie op Workforce Management

Het is in eerste instantie belangrijk om voor het invoeren van workforce management een visie op personeelsplanning en WFM te hebben. Het motto daarbij is dat deze visie leidt tot heldere beleidskaders die klanten, medewerkers en de organisatie de ruimte biedt die nodig is, maar dan wel binnen heldere en in tijd consistente grenzen.

Implementatieplan Workforce Management

Het uitgangspunt is dat wanneer een organisatie alle onderdelen op personeelsplanning en workforce management inricht, zij grip krijgt en houdt op de personele inzet. Die grip is cruciaal voor een organisatie, omdat de personele inzet de belangrijkste productiefactor is. Maar ook de grootste kostenpost in de begroting. Met andere woorden, als de inzet van personeel het belangrijkste is om klanten goed te helpen, dan is het belangrijk daar een goed plan voor te hebben. Zo’n plan is het opstellen van en handelen vanuit een visie op personeelsplanning en workforce management.

Inrichting Workforce Management

De inrichting van het planningsproces geschiedt volgens de door Vlirdens ontwikkelde Planningsschijf van Zes. De Planningsschijf van Zes verbindt de belangen: medewerker, klant en organisatie met elkaar en zorgt voor een optimale balans. Dit noemen we ook wel workforce management.

Door het gebruik van deze aanpak worden de zes meest essentiële processen: voorspellen, roosteren, sturen, rapporteren, analyseren en adviseren op elkaar afgestemd én goed geborgd binnen de systemen!

De Planningsschijf van Zes kent verschillende oplossingen om jou te ondersteunen bij:

Meer informatie?

Wil je meer informatie over hoe Vlirdens helpt bij het invoeren van workforce management? Bel ons, of vul onderstaande formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Praktische informatie

  Oplossingen:

  Advies

  Thema's:

  WFM Algemeen

  Meer weten?

  Jorien-de-Rooij
  Naar contactformulier
  Implementatie planningssoftware

  Implementatie van software voor planning

  Ontwikkeling visie en strategie WFM

  Visie- en strategieontwikkeling planning en WFM