Ontwikkeling visie en strategie WFM

Personeel is het grootste kapitaal van de organisatie. Tegelijk drukt deze ook vaak zwaar op de begroting. Hoewel HR steeds meer een strategische rol heeft gekregen, is Workforce Management vaak nog een ondergeschoven kind. En dit terwijl Workforce Management grotendeels het succes van de organisatie bepaalt.

HR richt zich o.a. op de optimalisatie van instroom-, retentie- en uitstroomprocessen, talent management en het opstellen en uitvoeren van een HR beleid. Om aansluiting te hebben tussen de organisatiedoelstellingen, de capaciteitsvraag en de talenten is goed Workforce Management onontbeerlijk. De basis voor succes is een visie op WFM. Een visie waarin de visie en doelstellingen van de organisatie worden vertaald naar het werkveld van personeelsplanning.

Begeleiding Vlirdens

Vlirdens begeleidt organisaties met de ontwikkeling van de visie en strategie op workforce management en schrijft de visiedocumenten en strategische plannen. De visie wordt ontwikkeld op de gebieden proces, mens en techniek vanuit de perspectieven organisatie, klant en medewerker. Deze visie wordt uitgewerkt in een strategisch plan waarbij de uitgangspunten van de visie worden geprojecteerd op de plancyclus volgens de Vlirdens schijf van 6.

Het resultaat van de visie en strategie is een meerjarenplan dat het fundament biedt voor Workforce Management voor een langere periode binnen de organisaties. Dit fundament biedt kaders voor de planning op strategisch en tactisch niveau en samen met (integraal) capaciteitsmanagement essentiële input voor het aannamebeleid van HR.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe Vlirdens kan helpen bij visie- en strategie ontwikkeling? Bel ons, of vul onderstaande formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Praktische informatie

  Oplossingen:

  Advies

  Thema's:

  WFM Algemeen

  Meer weten?

  Mark-Elschot
  Naar contactformulier
  De PlanCoach

  PlanCoach voor benutting WFM potentieel

  Strategische personeelsplanning

  Strategische personeelsplanning