Robeco

Quickscan en tijdelijke ondersteuning plannersafdeling
“Door het vertrek van een ervaren medewerker op onze planningsafdeling hadden wij direct behoefte aan iemand die dit gat kon opvullen. Daarnaast hadden we behoefte aan een kritische blik op onze planningsprocessen en de middelen waarmee wij de forecast en planning realiseren.

Via Ferment Management zijn wij terecht gekomen bij Vlirdens. De consultant heeft drie maanden bij ons gewerkt en heeft uitstekende resultaten geboekt. Hij heeft de eerste week een goede scan gemaakt van de huidige situatie en we hebben samen de opdracht geconcretiseerd. In deze relatief korte periode zijn enorme stappen gemaakt. Het proces is vereenvoudigd, is minder arbeidsintensief en meer gericht op verbeteren van de forecast accuracy.

Door de afname van de werkdruk is de sfeer binnen het team verbeterd en wordt er meer samengewerkt. Eén van de medewerkers in het team gaf mij de volgende feedback: “Ik was sceptisch toen ik hoorde dat er een consultant bij ons kwam, maar hij is de investering helemaal waard geweest.”.

Een groot voordeel van Vlirdens is dat de consultant tijdens het traject met collega’s van Vlirdens kon sparren over de problemen die hij bij ons constateerde. De voorgestelde oplossingen waren daardoor allemaal zeer goed onderbouwd en in de praktijk zeer goed werkbaar. Hierdoor zijn veranderingen sneller en beter geïmplementeerd, dan bij vergelijkbare andere trajecten die we hebben doorlopen.

Ik kan Vlirdens met veel vertrouwen aanbevelen aan ieder bedrijf dat hun planningsprocessen wil verbeteren.

Meer weten?

Bart-van-der-Wijst
Naar contactformulier