Als de toekomst onzeker is,
hoe flexibel moet jouw organisatie dan zijn?

Weet jij of de vraag naar wat jullie leveren toe- of afneemt? Wanneer een griepgolf een halve afdeling plat legt? Een glazen bol heeft Vlirdens ook niet. Wat we wel hebben is kennis en kunde. Over planorganisaties en formaties die zorgen voor een kwalitatieve basis en tegelijk voor voldoende wendbaarheid. En over voorspellingen, scenario’s en goede tactische- en strategische planning. Ben jij klaar voor de toekomst?

Verbeteren van de flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie

Oplossingen voor personeelstekort die zorgen voor een strakke en duurzame planning.

Inzet van planningsexperts bij personeelstekort / arbeidskrapte

Inzet van
interim planningsexperts

Onze interim professionals springen snel bij op het flexbureau. Als intercedent, planner of manager. Structurele overname van het flexbureau kan natuurlijk ook.

Strategieën voor het vergroten van de wendbaarheid

Het vergroten van de wendbaarheid van een organisatie is van cruciaal belang in een steeds veranderende organisatieomgeving en maatschappij. Bovengenoemde oplossingen zijn onderdeel van een set aan strategieën die helpen bij het vergroten van de wendbaarheid:

Het vergroten van de wendbaarheid van een organisatie vereist een cultuur van flexibiliteit, samenwerking en voortdurende verbetering. Het is een proces dat door de hele organisatie moet worden omarmd en ondersteund, van het leiderschap tot individuele medewerkers.

 1. Visie en strategie

  Ontwikkel een duidelijke visie en strategie: Een organisatie met een heldere visie en strategie kan beter anticiperen op veranderingen en snel reageren op nieuwe kansen en bedreigingen. Zorg ervoor dat de visie en strategie flexibel genoeg zijn om aan te passen aan veranderende omstandigheden.

 2. Flexibiliteit en workforce management

  Zorg dat flexibiliteit een belangrijk uitgangspunt is van de planorganisatie waarbij een juiste balans wordt bepaald tussen continuïteit en flexibiliteit. Workforce management legt hiervoor de basis en bewaakt dit.

 3. Cultuur van aanpassingsvermogen

  Bevorder een cultuur van aanpassingsvermogen: Creëer een cultuur waarin medewerkers openstaan voor verandering, bereid zijn om risico’s te nemen en zich comfortabel voelen bij het experimenteren met nieuwe ideeën en benaderingen. Moedig een proactieve en lerende mindset aan.

 4. Communicatie en samenwerking

  Verbeter de communicatie en samenwerking: Zorg voor effectieve communicatie en samenwerking binnen de organisatie. Dit omvat het delen van informatie, het aanmoedigen van open dialoog, het creëren van multidisciplinaire teams en het bevorderen van samenwerking over afdelingen en hiërarchische niveaus heen.

 5. Talentontwikkeling

  Investeer in talentontwikkeling: Zorg ervoor dat medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden en kennis om zich aan te passen aan veranderingen. Bied training en ontwikkelingsmogelijkheden die gericht zijn op het vergroten van wendbaarheid, zoals probleemoplossing, creatief denken en het omgaan met onzekerheid.

 6. Stroomlijn besluitvormingsprocessen

  Maak besluitvormingsprocessen flexibeler en responsiever. Verminder bureaucratische belemmeringen en geef medewerkers de nodige autonomie en verantwoordelijkheid om snel beslissingen te nemen en actie te ondernemen.

 7. Leren van mislukkingen

  Leer van mislukkingen en pas aan: Sta open voor experimenteren en accepteer dat niet alle initiatieven succesvol zullen zijn. Zorg ervoor dat de organisatie leert van mislukkingen, feedback verzamelt en zich snel aanpast aan nieuwe inzichten.

Jouw organisatie meer wendbaar maken?

Wil je weten hoe wij kunnen helpen jouw organisatie wendbaarder te maken? Vul dan dit formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Meer weten?

  Bart-van-der-Wijst
  Naar contactformulier