Te hoge werkdruk, te hoog verzuim

“De werkdruk is hoog want we hebben meer werk dan we feitelijk aankunnen.” Een bekende zin? Je bent niet de enige. En door hoge werkdruk is er vaak ook een hoog verzuim. En door een hoog verzuim stijgt de werkdruk. Dus een negatieve spiraal omlaag. Maar goed nieuws! De werkdruk en het verzuim kunnen omlaag. Vlirdens weet hoe, namelijk door meer aandacht voor de slimme inzet van medewerkers. Oftewel workforce management.

Werkdruk en verzuim

Verlagen van de werkdruk door
slimmer inrichten van de planning

Een goed functionerende planorganisatie zorgt voor structuur, duidelijkheid en bovenal rust.

Werkdruk en verzuim

Laat Vlirdens het voor jou regelen
of kies voor scholing

Tijdelijke- of structurele inzet van Vlirdens verlaagt de werkdruk. Of wil je zelf leren hoe?

Werkdruk en verzuim kunnen omlaag

Fijn natuurlijk, vooral voor de medewerkers zelf. Minder verzuim betekent namelijk gezondere werkomstandigheden en meer werkplezier. Daalt het verzuim, dan daalt de werkdruk. En zo ontstaat juist een positieve spiraal omhoog. Hoe Vlirdens dat doet? Dat komt omdat we eerder met ‘dit bijltje hebben gehakt’. En omdat we vanuit eerdere opdrachten hebben berekend wat de opbrengst was ten opzichte van de investering om ziekteverzuim naar beneden te krijgen. We vertellen er graag meer over en reken je het graag voor.

Meer flexibiliteit voor medewerkers

Flexibiliteit biedt medewerkers vrijheid en een goede werk-privé balans. Belangrijke voorwaarden voor lagere werkdruk en verzuim.

Aansluiting vraag – en aanbod capaciteit

Capaciteitsplanning zorgt voor structuur, inzicht en voorspelbaarheid. Dit geeft de medewerker rust en minder onderlinge wrijving.

Aandacht voor individuele wensen

De collega wil gehoord worden. Wensen hangen vaak samen met de levensfase. Minder of juist meer flexibiliteit? Of gaat het om meer autonomie?

Hoe zorg ik voor duurzame inzetbaarheid met meer zingeving?

Lagere werkdruk en verzuim en beter duurzaam inzetbaar. Toverwoorden voor menige onderneming. Want ja, wie wil er nou geen gezonde en gemotiveerde medewerkers die wellicht tot aan hun pensioen inzetbaar zijn voor werk? Is dat ‘te regelen’? Liever niet ‘regelen’, zeggen we bij Vlirdens. Beter is het als het van nature gaat. Dat zinvol werk maakt dat mensen fijn werken. Soms is het benoemen van het (maatschappelijk) nut van werk al een eyeopener die medewerkers trots maakt. En vaak gaat het om meer ruimte, om flexibiliteit of om meer autonomie. Vlirdens helpt hiervoor te zorgen, voor en met organisaties die begrijpen dat zingeving in werk verduurzaamt.

Hulp bij het verkleinen van de werkdruk en het verzuim?

Heb je een vraag? Wil je weten hoe Vlirdens specifiek in jouw situatie kan helpen bij deze uitdaging? Vul dan dit formulier in.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Meer weten?

  Bart-van-der-Wijst
  Naar contactformulier