Wat betekent de kanteling van werktijden?

De kanteling van werktijden verwijst naar een verschuiving in traditionele werktijden en werkpatronen naar meer flexibele regelingen. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals bijvoorbeeld het toestaan van werknemers om hun eigen werktijden te bepalen, het bieden van mogelijkheden voor thuiswerken, of het toepassen van een vierdaagse werkweek in plaats van de traditionele vijfdaagse werkweek.

Kanteling van werktijden interessant voor werkgevers en werknemers

De kanteling van werktijden is deels een reactie op de veranderende behoeften van werknemers en werkgevers. Werknemers zijn op zoek naar meer flexibiliteit om werk en privéleven te combineren, terwijl werkgevers zich richten op het aantrekken en behouden van talent en het verbeteren van de productiviteit. Daarnaast heeft de COVID-19 pandemie de behoefte aan flexibiliteit en thuiswerken nog meer benadrukt.

Kanteling van werktijden biedt naast voordelen ook uitdagingen

Hoewel de kanteling van werktijden voordelen kan bieden, zoals een betere balans tussen werk en privéleven, zijn er ook uitdagingen. Het kan bijvoorbeeld moeilijker zijn om teamwerk te organiseren en communicatie tussen teamleden te behouden als iedereen zijn eigen werktijden heeft. Daarnaast kan het voor sommige werknemers moeilijk zijn om de discipline te hebben om thuis productief te blijven werken.

Over het algemeen lijkt de kanteling van werktijden echter een trend te zijn die zich voortzet, omdat werkgevers steeds meer de voordelen van flexibiliteit inzien en werknemers meer flexibiliteit eisen.

Meer over flexibiliteit

Vlirdens helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit binnen organisaties. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan onze andere artikelen, download onderstaande brochure of stel ons een vraag.

Download Brochure Flexibiliteit

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer

  E-mail * (zakelijk adres)


  Meer weten?

  Jorien-de-Rooij
  Naar contactformulier
  Inrichten en optimaliseren van een Flexbureau

  Inrichten en optimaliseren van een Flexbureau

  Verbeter de flexibiliteit van jouw organisatie

  Verbeteren van de flexibiliteit in de organisatie

  De kanteling van werktijden 2023-10-16T09:08:38+02:00
  Vlirdens https://www.vlirdens.nl
  De-Kanteling-van-werktijden

  De kanteling van werktijden verwijst naar een verschuiving in traditionele werktijden en werkpatronen naar meer flexibele regelingen.