Ik ben niet in een hokje te stoppen

Sinds 2003 ben ik werkzaam bij Stichting Azora en heb veel verschillende rollen gehad. Die afwisseling vind ik heerlijk, want ik hoef niet zo nodig in een hokje te passen. Als kind wilde ik ook al van alles worden. Patholoog leek me fantastisch en psycholoog leek me heel interessant. Later wilde ik verpleegkundige worden of bij de politie. Maar mensen helpen, dat heeft er altijd al ingezeten. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken.

Al heb ik nooit gedacht dat ik later iets met personeelsplanning zou gaan doen. Dat is eigenlijk bij toeval zo gekomen. Ik was applicatiebeheerder van RAET (in 2020 werd dit AFAS) en later kwam daar Monaco (ons planningssysteem) bij. Maar ik wil een applicatie echt snappen. Dat gaat verder dan enkel de knoppen. Ik wil ook weten waar het voor gebruikt wordt. Van personeelsplanning had ik geen kaas gegeten, dus ik moest op onderzoek uit.

Mijn Vlirdens Campus

De zoektocht op Google bracht mij naar de website van de Vlirdens Campus. En dat voelde vanaf moment één al meteen goed. Hoe de website eruit zag, wat er in de brochure stond en hoe de medewerkers mij te woord stonden.

Ik heb eerst de Vakopleiding Personeelsplanning gevolgd en later heb ik Zelfroosteren gevolgd. Omdat ik nog nooit iets met plannen gedaan had, deed ik maar wat. Maar de vakopleiding gaf mij de woorden die ik zocht. Ik kon beter met mijn collega’s schakelen en kon veel beter uitleggen wat ik bedoelde. Wilma Beelaard was mijn opleider en zij kent de VVT CAO van binnen en buiten. Maar wat ze mij vooral geleerd heeft, is menselijkheid. Oprechte aandacht voor anderen en niet star vasthouden aan de tijden.

Met de training Zelfroosteren kon ik mijn eigen collega’s nóg beter helpen in zelfroosteren. Gert-Jan Vos heeft zoveel kennis over dit onderwerp. Hij barst van de anekdotes en praktijkvoorbeelden. Dat is een heel fijne aanvulling op de theorie.

Kennis die je krijgt en doorgeeft

Wat ik erg fijn vond, was dat er genoeg ruimte is voor interactie met de medecursisten. Ik zat met planners van de Rechtbank, de GGD en andere zorginstellingen. Die hebben allemaal een andere referentiekader en dat werkt heel verfrissend. Na afloop van de training hebben we nog steeds contact. Dan wisselen we ervaringen uit of helpen elkaar met vragen.

Nu de druk op de zorg zo hoog is, hoor ik dat er trainingen vooruitgeschoven worden. Doe dat nou niet! Het is juist nu belangrijk. Want met het volgen van trainingen houd je planners betrokken en gemotiveerd. En zij houden de collega’s op hun beurt ook weer betrokken en gemotiveerd.

Na de trainingen werd ik binnen Azora nog beter gevonden als het om planningsthema’s gaat. De ene keer over upgrades van de planningsapplicatie. De andere keer een regiomanager die met mij wilde sparren over mijn ideeën over planning.

Eurydice Talens

Eurydice Talens

Functioneel Applicatiebeheerder

Meer weten?

Mark-Elschot
Naar contactformulier