Werk dat zorgt dat pleistermanagement verdwijnt

De zorg kan beter. Maar niet met pleistermanagement. Wel met structurele verandering. Dat doen wij met het beter inzetten van medewerkers. Want de open wond is het gebrek aan mensen. En beter organiseren van werk zorgt daarvoor. Door net wat verder te kijken dan ‘mannetje erbij’.

Veel kansen voor de zorg

De gezondheidszorg is één van de belangrijkste doelgroepen van Vlirdens. Vergelijk je de zorg met andere branches, dan is in de gezondheidszorg met personeelsplanning en goed leiderschap nog veel winst te halen. Het volwassenheidsniveau van bijvoorbeeld planning, oftewel workforce management (WFM) is daar gemiddeld gezien laag. En dat terwijl tussen de 70 en 90 procent van de kosten bestaan uit personeelskosten (bron: CBS). Zo kan personeelsplanning veel besparen op deze kosten. En veel winst opleveren voor beschikbare uren met dezelfde bezetting. Veel kansen in de zorg dus. Zeker omdat er ook voordeel is te behalen in de kwaliteit van zorgverlening en loyaliteit van medewerkers. Vlirdens herkent vanuit ervaring in de zorg snel waar een beter rendement mogelijk is.

Kansen in de zorg | Vlirdens maakt meer werkend in de zorg

Oplossingen voor personeelskrapte in de zorg

Door aanpak van de volgende thema’s worden problemen teruggedrongen

 • Wendbaarheid van de organisatie
 • Capaciteitsmanagement
 • Leiderschap
 • Zelfsturing / zelfregie
 • Centralisatie van de planning
 • Integraal capaciteitsmanagement

Hoe Vlirdens hierbij helpt

Voor genoemde thema’s biedt Vlirdens verschillende vormen van ondersteuning:

Vlirdens maakt meer werkend in de zorg

Vlirdens maakt meer werkend in de zorg

Bijna 70 procent van alle zorgorganisaties in Nederland helpen wij met hun personeelsplanning. Grote kans dat we ook actief plannen binnen jouw organisatie. Hieronder een kleine greep voor welke opdrachtgevers Vlirdens werkt:

Alliade
ZHG-Noord
surplus
St.-Anna-Boxmeer
Spaarne-Gasthuis
Radboud
Amsterdam-UMC
Pleyade
Philadelphia
nwz
Bernhoven

Benieuwd hoe Vlirdens jou verder kan helpen?

Bel 088 825 2525. Dan horen we graag jouw vragen. We verkennen dan met je waar planning bij jullie zorgorganisatie meer werkend kan maken. Meer weten? Bel dan even of stel je vraag hieronder:

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Jouw vraag of opmerking  Financieel gezonde zorg

  Om een zorgorganisatie financieel gezond te houden is grip op de grootste kostenpost -het personeel- essentieel. Niet voor niets zijn FIZI (branchevereniging voor zorgfinancials) en Vlirdens partner.