Worstelend leiderschap in de zorg

Vlirdens is gestart met het thema Leiderschap in de zorg. Een mix van producten en diensten, gericht op effectief leiderschap, om werken in de zorg gezond te maken.

Je kent Vlirdens van ‘’Nederland meer werkend maken met WFM’’.  Met oplossingen die variëren van advies en interim diensten, tot training en implementatie van planningssystemen. Maar altijd met de ambitie om impact te maken en voor wezenlijke verandering. Zo maken we meer werkend.

In ons werk in zorgorganisaties zien we twee bewegingen:

 • Toenemende druk op het primair proces om de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg op peil te houden. Vooral daar waar dat wordt bepaald door beschikbaarheid van personeel. Dit heeft te maken met de zorgkloof: de zorgvraag stijgt veel harder dan het zorgaanbod. Zo veel harder, dat rigoureuze veranderingen nodig zijn.
 • Leiderschap worstelt, onder deze toenemende druk, met richting te geven en de basis op orde te houden. Let op: dit gaat niet over de leidinggevende of directie alleen. Dit gaat over alle mensen in organisaties die elkaar beïnvloeden om samen doelen te bereiken. Dus het gaat ook over de mate waarin het zorgteam samen leiding neemt als iets beter kan. Over Persoonlijk Leiderschap.

Leiderschap. Groots en meeslepend?

We geloven dat met elkaar ontwikkelen van Leiderschap in de zorg noodzakelijk is om de basis op orde te houden en tegelijk te werken aan verandering. Voor kwaliteit en toegankelijkheid maar ook voor betaalbaarheid van de zorg. Gezond leiderschap benut het potentieel, werkt vitaliserend en brengt verzuim en verloop terug.

Leiderschap is een groots en meeslepend thema. Leiderschap is hot & happening! Wekelijks kun je wel een congres of masterclass erover bezoeken of podcast beluisteren. Gaat Vlirdens dan het ei van Columbus uitvinden? De silver bullit? Nee.

Behapbaar leiderschap in de zorg

Wij geloven in het behapbaar maken van dit grootse thema in de specifieke context van werken in de zorg. Want die kennen we. Om de basis rond personeel weer op orde te krijgen en van daaruit elke dag aan verandering te werken. Niet zozeer door lange trainingen op de hei voor de directie, maar door kleine interventies in te passen in het team. En waar nodig hiervoor ruimte in het rooster te maken. Zo maken we de zorg meer werkend.

Samen weten en kunnen we meer. Daarom ontwikkelen we deze leiderschapspropositie via co-creatie met onze klanten. Nieuwe klanten maken hierbij gebruik van bouwblokken die met andere klanten zijn ontwikkeld. Dit lerend vermogen zorgt voor versnelling en uiteindelijk voor betere zorg.

Vrijblijvend sparren?

Martijn Venus, Principal Consultant Zorg, helpt met een team van adviseurs organisaties meer leidend te maken. Geef jij leiding aan mensen of aan verandering en zou je hierover eens in gesprek willen? We gaan graag met je in gesprek over leiderschap in de zorg.

  Voornaam *

  Organisatie *

  Telefoonnummer *

  E-mail *

  Branche *

  Mijn vraag *  Meer weten?

  Martijn-Venus
  Naar contactformulier
  Leiderschap maakt meer werkend in de zorg 2023-08-15T14:07:29+02:00
  Vlirdens https://www.vlirdens.nl
  Leiderschap-zorg

  Leiderschap in de zorg om de basis rondom personeel weer op orde te krijgen en van daaruit elke dag aan verandering te werken.