Meeroosteren-opgenomen-in-CAO-Rijk

Meeroosteren opgenomen in CAO Rijk

In de nieuwe CAO Rijk is meeroosteren opgenomen als mogelijk in te zetten roostermethodiek. Hoe werkt dit? Welke vormen zijn er?

Lees meer
Autonomie in het rooster

Autonomie in het rooster binnen KCC, een booster voor medewerkerstevredenheid

Hoe helpt autonomie in het rooster bij het aantrekken en behouden van medewerkers binnen klantcontact? Download hier het whitepaper.

Lees meer
Zelfroosteren

Starten met zelfroosteren

Hoe start je met zelfroosteren? Wat zijn de voordelen voor werkgever en werknemers? Hier is jouw vertrekpunt met informatie voor succesvol zelfroosteren.

Lees meer
FAQ Zelfroosteren en Zelfsturing

Vaak gestelde vragen over Zelfroosteren en Zelfsturing

Wat betekent zelfroosteren? Wat zijn de risico's? Lees de antwoorden op vaak gestelde vragen over Zelfroosteren en Zelfsturing.

Lees meer
Zelfroosteren-of-zelfsturing

Verschil tussen zelfroosteren en zelfsturen

Zelfsturen en zelfroosteren worden vaak in één adem genoemd. Wat is vanuit WFM het verschil tussen zelfsturen en zelfroosteren?

Lees meer
8-Aandachtspunten

8 Aandachtspunten bij de invoering van zelfsturende teams

Waar moet je op letten als je wilt overgaan op zelfsturende teams? Wat zijn vanuit roosteren & plannen belangrijke aandachtspunten? De invoering van zelfsturing of zelforganiserende teams moet niet worden onderschat. Het is meer dan een laag managers schrappen en

Lees meer
Rol-van-de-planner

De rol van de planner binnen zelfsturende teams

Wat gebeurt er met de rol van de planner als een organisatie over gaat op zelfsturende teams? Bestaat de rol van de planner nog of is deze in een zelfsturende organisatie overbodig?

Lees meer
zelfsturing-wiel

Taken zelfsturende teams. Zelf plannen en roosteren?

Welke WFM-taken verschuif je wel/niet naar een zelfsturend team? Hier zijn 5 aandachtspunten bij het herverdelen van taken rond roosteren en plannen.

Lees meer
Zelfsturende teams

Roosteren en plannen binnen zelfsturende teams

Wat zijn zelfsturende teams en wat betekent roosteren binnen zelfsturing? Lees de antwoorden op veel voorkomende vragen over zelfsturing en zelfroosteren

Lees meer
Spelregels-bij-zelfroosteren | zelfroostersoftware

Spelregels bij zelfroosteren

Zelfroosteren vraagt om een eerlijke verdeling van de 'lusten en lasten' van het rooster. Welke spelregels spreek je af om de lusten & lasten zo eerlijk mogelijk te verdelen over alle medewerkers?

Lees meer
7-vormen-van-flexibiliteit

Randvoorwaarden voor zelfroosteren

Zelfroosteren biedt belangrijke voordelen als de juiste randvoorwaarden aanwezig zijn. Hier de 8 belangrijkste randvoorwaarden!

Lees meer
Invoeren van zelfroosteren

Vormen van zelfroosteren en zeggenschap

Zeggenschap in roosters is voor veel medewerkers belangrijk. Welke mogelijkheden zijn er om medewerkers meer zeggenschap te geven en hen te betrekken bij het rooster? Leer hier alles over vormen van zelfroosteren en zeggenschap!

Lees meer