Vlirdens is Best Workplace™ for Women

27 maart 2024 – Vlirdens valt wederom in de prijzen. Vlirdens is erkend als een van de Best Workplaces™ for Women binnen de Women’s Visibility Awards. Een mooie erkenning in een tijd waar inclusiviteit de aandacht krijgt die het behoeft. Niet eerder is een lijst gepubliceerd in Nederland waarin organisaties op deze manier zijn gerankt.

Waarom deze lijst nodig is

Glazen plafonds. Ongelijke beloning. Genderdiscriminatie. Nog steeds bestaat er in Nederland een kloof tussen mannen en vrouwen. Zelfs in 2024. Dat moet anders. Dat kán anders. De Women’s Visibility Awards laten zien dat het mogelijk is. De awards zijn een initiatief van o.a. ING, Google, BrandedU, Great Place To Work en AD.

Wencke Ester-Lorber, commercieel directeur van Great Place To Work Nederland: “In een Nederland waar gendergelijkheid nog altijd een uitdaging vormt, zowel in de boardroom als op het gebied van eerlijke beloning, is het essentieel om de schijnwerpers te richten op organisaties die de norm doorbreken. Zij tonen aan dat Nederland wel degelijk een verschil kan maken. De Best Workplaces for Women zijn niet alleen een erkenning van hun prestaties, maar ook een krachtig signaal dat zichtbaarheid van genderdiversiteit onmisbaar is voor een rechtvaardige samenleving.”

100% gebaseerd op feedback van medewerkers

De lijst van best Workplaces for Women is gebaseerd op de Trust Index™, het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Dit onderzoek vertelt organisaties hoe ze volgens hun eigen medewerkers scoren op vertrouwen. Bij een score van 70% of hoger mag een organisatie zich Great Place To Work-Certified™ noemen. Dit certificaat is 100% gebaseerd op feedback van medewerkers en dus niet te koop.

Gecertificeerde organisaties maakten kans op een plek op de lijst van Best Workplaces for Women. De winnaars claimen dus niet over zichzelf dat ze een goede werkgever voor vrouwen zijn, maar hebben deze titel verdiend volgens hun eigen medewerkers.

De “Best Workplace™ for Women” lijst

In totaal staan er 28 organisaties op de lijst, verdeeld over 3 categorieën:

  • Small (20-49 medewerkers): 10 organisaties
  • Medium (50-500 medewerkers): 10 organisaties
  • Large (500 medewerkers): 8 organisaties

Onder alle organisaties scoorden de 28 organisaties het best op de volgende punten:

  • Het aantal vrouwen is gelijk aan of hoger dan de CBS-benchmark in de branche van de organisatie
  • Het percentage vrouwen met een leidinggevende rol is meer dan 33%
  • Het hoogste management bestaat uit ten minste één vrouw
  • Een Trust Index-score van 70% of hoger volgens de vrouwen in de organisatie

Vlirdens en inclusiviteit

Vlirdens helpt Nederland meer werkend te maken. En daarbij is geen ruimte voor exclusie. Iedereen is hard nodig. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn onze leidraad om met planning bij te dragen aan Nederland meer werkend maken. SDG 5 “Mannen en vrouwen gelijk” is daarbij één van de doelen waar wij bij onze klanten op sturen. En binnen onze eigen organisatie natuurlijk. Iedereen wordt hetzelfde behandeld en krijgt dezelfde kansen. De kracht zit namelijk juist in de diversiteit. Iedere individu draagt op een unieke wijze bij. Wij noemen dat typisch jij. En wij dat ben jij.

Trust Index™ en certificering 

De Trust Index is het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Het vertelt hoe organisaties volgens hun eigen medewerkers scoren op de thema’s vertrouwen, trots en plezier.  Bij een score van 70% of hoger mag een organisatie zich Great Place To Work-Certified noemen. Door middel van certificering erkent Great Place To Work werkgevers die volgens hun eigen medewerkers een cultuur van vertrouwen hebben gecreëerd. Het certificaat is 100% gebaseerd op de mening van medewerkers en dus niet te koop. Jaarlijks doen wereldwijd meer dan 10.000 organisaties mee aan de Trust Index.

Meer weten?

Josine-Thiadens
Naar contactformulier
Vlirdens is Best Workplace™ for Women 2024-03-29T10:17:10+01:00
Vlirdens https://www.vlirdens.nl
Best-Workplace-for-Women-Josine-Thiadens

Vlirdens is erkend als een van de Best Workplaces™ for Women. Een mooie erkenning voor haar inclusiviteitsbeleid.