Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Succesvol Capaciteitsmanagement in Zorg & Overheid

Al enkele jaren voelen we het toenemende belang van capaciteitsmanagement binnen zowel zorg als overheid. Maar wat is er nou voor nodig om capaciteitsmanagement écht succesvol te maken? En hoe vertaal je capaciteitsmanagement naar de inzet van collega’s, oftewel je personeelsplanning? Want precies daar liggen er kansen. Kansen die we delen tijdens dit symposium. Dus ben jij betrokken- of heb je belang bij capaciteitsmanagement vanuit de uitvoering, planning, financiën of HR? Schrijf je dan nu in.

24 januari komen organisaties uit de zorg en overheid bij elkaar om inzicht te krijgen in hoe capaciteitsmanagement bijdraagt aan een professionele personeelsplanning. Wat zijn de randvoorwaarden voor succes en welke middelen zijn hiervoor nodig? Experts Jorien van den Heuvel en Patrick Hubers nemen je mee in wat nodig is om capaciteitsmanagement écht succesvol te maken. Hoe leg je de verbinding tussen werkaanbod en personeel? En wat leren we van casestudies uit organisaties die hierin voorop lopen?

Op dit event delen organisaties uit Zorg en Overheid hun succesvolle aanpak. Zo vertelt Michelle Pilgram, WFM-manager bij de gemeente Den Haag , hoe het haar in korte tijd is gelukt om het forecastproces op orde te krijgen. Haar bijdrage aan dit succes heeft Michelle terecht een nominatie opgeleverd voor de Vlirdens WFM-Awards. En Petra Brink, manager Plan- en Flexbureau van Coloriet, deelt hoe zij erin geslaagd is om in de organisatie capaciteitsplanning op orde te krijgen, met behulp van PlanMotion.

N.b. Ben jij werkzaam in een ziekenhuis? 1 februari is er het symposium “ICM in ziekenhuizen“.

 

Michelle Pilgrim

Michelle Pilgram

Sinds de aanstelling van Michelle Pilgram als WFM-manager bijna 2 jaar geleden, heeft de Gemeente Den Haag een indrukwekkende transformatie doorgemaakt. Voor haar komst kampten zij met langdurige wachttijden en inefficiënties in het dienstverleningsproces. Dankzij de toewijding en expertise van Michelle heeft zij het forecastproces in korte tijd op orde gekregen. Michelle heeft niet alleen de processen geoptimaliseerd, maar ook een blijvende impact gehad op de kwaliteit van de dienstverlening. Dit leverde haar een terechte nominatie op voor de WFM Awards. Tijdens dit symposium deelt Michelle graag hoe zij en haar team deze opmerkelijke resultaten hebben bereikt.

Petra Brink

Petra Brink

Petra Brink werkt al 11 jaar als verandermanager en heeft diverse langdurige trajecten bij verschillende maatschappelijke organisaties begeleid: van het opzetten van een donateursservicedesk voor een goed doel, het herinrichten van afdelingen bedrijfsvoering, tot het herijken van de missie, visie en de dienstenportfolio van een projectorganisatie binnen het sociaal domein. Het vanuit de bedoeling van een organisatie stroomlijnen en herijken van werkprocessen, om zodoende de organisatie en de medewerkers (weer) in hun kracht te zetten, is wat Petra drijft. Sinds januari 2023 werkt Petra bij Coloriet om daar het Plan- en Flexbureau verder vorm te geven, het nieuwe plan- en roosterbeleid uit te rollen en daarmee een flexbureau, capaciteitsmanagement en het basisroosteren op te zetten. 

Patrick-Hubers

Patrick Hubers

Patrick heeft als Principal Consultant bij Vlirdens jarenlange ervaring op het gebied van capaciteitsmanagement en personeelsplanning, in zowel klantcontact, zorg als overheid. Patrick helpt organisaties om de verbinding te maken tussen strategie, tactiek en operatie, waarbij hij het evenwicht zoekt tussen mens en proces. Daarnaast heeft Patrick in meer dan 10 jaar honderden planprofessionals opgeleid.

Jorien-van-den-Heuvel

Jorien van den Heuvel

Jorien van den Heuvel is als principal consultant al bijna 10 jaar verbonden aan Vlirdens. Ze heeft veel verschillende ziekenhuizen, VVT en andere organisaties geholpen met het professionaliseren van hun personeelsplanningsproces. Haar grootste aandachtspunt is, naast verandermanagement, tactische personeelsplanning: verder kijken dan het eerstvolgende rooster en door het jaar heen integraal de beste aansluiting vinden tussen zorgvraag en beschikbaar personeel. Ze fungeert hierbij vaak als linking pin tussen HR, finance en de ICM afdeling van ziekenhuizen om de lijn zo goed mogelijk te ondersteunen.

Programma “Succesvol ICM: de kunst van het verbinden

9:30 Inloop & koffie
10:00 Welkom
10:15 Introductie: trends in Capaciteitsmanagement in Zorg & Overheid
11:00 Casestudies: hoe maakt je Capaciteitsmanagement Succesvol? Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
11:45 Koffiebreak
12:00 Brainstorm; welke knelpunten worden ervaren?
12:30 Lunch (en wandeling op het landgoed)
13:30 Break-outsessies over specifieke thema’s
15:00 Koffiebreak
15:15 Terugkoppeling uitkomsten break-outsessies
15:45 Afsluiting en netwerkborrel

Bestellen tickets symposium

Tickets kunnen besteld worden door deze af te rekenen met iDeal, Creditcard of op factuur.
Per organisatie hanteren we een maximum van 4 personen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Succesvol Capaciteitsmanagement in Zorg & Overheid 2024-01-24

Succesvol Capaciteitsmanagement in Zorg & Overheid Al enkele jaren voelen we het toenemende belang van capaciteitsmanagement binnen zowel zorg als overheid. Maar wat is er nou voor nodig om capaciteitsmanagement écht succesvol te maken? En hoe vertaal je capaciteitsmanagement naar de inzet van collega’s, oftewel je personeelsplanning? Want precies daar liggen er kansen. Kansen die we delen tijdens dit symposium. Dus ben jij betrokken- of heb je belang bij capaciteitsmanagement vanuit de uitvoering, planning, financiën of HR? Schrijf je dan…