Capaciteitsmanagement centraliseren en moderniseren

De dienst Toezicht en Handhaving (THOR) binnen de gemeente Amsterdam wilde het capaciteitsmanagement centraliseren en moderniseren. Maar zo simpel als het geschreven staat, zo ingewikkeld is het om dit daadwerkelijk in te voeren. De grootste uitdaging blijkt daarin cultuur. Roeland Wijnhoud, projectleider en adviseur bij THOR: “Als organisatie proberen we af te stappen van een vast stramien. We maken steeds meer de beweging naar werken daar waar we nodig zijn, wanneer we nodig zijn.” Collega Marcel Pelzer, strategisch en tactisch planner, voegt toe: “Onze medewerkers dragen de cultuur. Ze zien ook de noodzaak in van dat we er moeten zijn wanneer de opgave in de stad er om vraagt. We moeten daarom in gesprek blijven en uitleggen waarom bepaalde veranderingen nodig zijn.”

Ondersteuning door Vlirdens

Vlirdens ondersteunde THOR gedurende het traject door te adviseren over de vervolgstappen voor THOR en heeft ze gaten in personeel opgevuld met eigen collega’s. Lees nu het hele referentieverhaal van Toezicht en Handhaving (THOR) binnen de gemeente Amsterdam.

Meer weten?

Daan-Speelziek
Naar contactformulier
De moderne stad vraagt om cultuurverandering in capaciteitsmanagement 2023-12-13T11:54:03+01:00
Vlirdens https://www.vlirdens.nl
Gemeente Amsterdam

De dienst Toezicht en Handhaving (THOR) binnen de gemeente Amsterdam wilde het capaciteitsmanagement centraliseren en moderniseren.